Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Spanish ES Swedish SV Ukrainian UK

Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Spanish ES Swedish SV Ukrainian UK

Utbilda personal snabbt och enkelt

Letar du efter personal till din restaurang eller hotell till sommaren? Då är du inte ensam. Det råder personalbrist i hotell – och restaurangbranschen – och vi är många som letar efter kunniga och erfarna servitörer, servitriser och bartenders. Men häng inte läpp för det finns en lösning genom att onboarda och utbilda oerfaren personal på ett snabbt och enkelt sätt – och samtidigt överträffa sommarens resultat både internt och externt. 

Jag heter Oscar Lindeberg och har startat ”MyLMS”, som är ett onboarding – och LMS system i ett. När jag var Hotell VD, Restaurangchef och platschef på olika ställen i Sverige och internationellt så såg jag en lösning på hur vi kunde hantera personalomsättningen. Vi i servicebranschen står ständigt med utmaningar kring ny personal, extra som fastanställd. Då jag själv har passion för just sälj, service och människor – att coacha och utveckla både businessen och människor så slog jag slag i saken och startade eget med en tjänst kring lärande och utveckling.

Låt mig berätta. Du närmar dig säsong och det är dags för informationsträff och träning. Du samlar all personal -och utmaningen är här då att vi samlar en mix av personal med olika erfarenheter och kunskaper. När högsäsongen drar igång så ger vi ansvaret till de mer erfarna att utbilda de oerfarna. Detta faller dock ofta mellan stolarna då högsäsongens stress tar överhand och vi halkar efter i sälj, service och dessutom vår lärande organisation.

Men om vi vänder på det och tänker utifrån individens behov och anpassar förberedande kunskapsöverföring och lärande både innan och under säsong i form av obligatoriska digitala kurser, informationsfilmer och annan viktig information om bolaget – så ger vi individen rätt förutsättningar till att utföra sitt jobb på allra bästa sätt och dessutom ökar vi effektiviteten och lönsamheten.

SÅ FUNKAR DET:

Personalen får ett mail eller ett sms före sin säsong eller inför sitt första arbetspass med ett eget inlogg till sin ”MyLMS” sida och där de utför kurser, vissa är obligatoriska och vissa inte. De läser på och tittar på informationsfilmer kring det ni erbjuder såsom menyer, vinutbud, drinkar och hur ni arbetar. Efter varje slutförd kurs så emotser de ett diplom – och du som ledare kan följa och se vilka kurser personalen har utfört. Men det tar inte slut där – när personalen står frågandes på plats, under säsong och det är stressigt, så skannar de av en QR-kod vid den station eller vid den maskin de undrar över – och vipps så får de instruktioner live på plats. Detta är hightech IRL för servicebranschen – och när vi mixar digital träning med IRL så får vi verkligen en hållbar lärande organisation, dvs blended learning. Vill du fördjupa dig mer om hur det funkar så klicka här.

Status på utförda kurser slipper du rådda i för det tar jag hand om åt dig, och skickar rapport en gång i veckan till din inkorg. Dessutom sköter systemet om att påminna personal om sina kurser och ser till att de utför dem, både innan sina arbetspass och under säsong med de lärande kurser kring utbudet, sälj och service med mera.

Så när du har hittat härliga människor att jobba med i sommar, så tveka inte att jobba med utveckling och lärande för det är så enormt tacksamt! Vill du dessutom göra det på ett enkelt och snabbt sätt, så hör av dig för en demo. Jag finns här för dig och din sommar! Klicka här för min email och bokning av demo!

Nu räddar vi sommaren och utvecklar människor och företag!

Soliga hälsningar

Oscar