Vitt på glas och flaska. Domaine de la Combe

Vitt på glas och flaska. Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie, Domaine de la Combe – Loire – Frankrike. Druva. Melon de bourgogne

DOMAINE DE LA COMBE

Saint-Fiacre-sur-Maine, Loire, Frankrike

Efter att ha rest världen runt och lärt sig att hantera olika och varierande terroir från Bourgogne till Australien, bestämde sig Pierre-Henri Gadais 2016 för att komma tillbaka hem till Muscadet. Ända sedan starten har målet varit att skapa ett identitetsstarkt vineri där natur och tradition kombineras med kvalitet och respekt för terroir.

Idag äger Pierre-Henri 14,5 hektar mark planterat 100 % med Melon de Bourgogne, vilket gör honom till en av de allra sista producenterna i området att uteslutet jobba med Melon. För Pierre-Henri handlar det om att fullständigt strunta i mode och trender och enbart fokusera på att få ut det bästa ur terroiren. Och det gör han verkligen, både i vingården där allt sköts ekologiskt och med biodynamiska principer och i vineriet där vinerna uppfostras med precision och respekt för råvaran.

Vi blir glada varje gång vi korkar upp en flaska Muscadet från Pierre-Henri, den krispiga fräschören från Atlantens kust har aldrig känts så nära till hands!