Bar. Öppning. Stängning. Under service. Bar prepp.

Öppning:

  • Se till att Margaritamaskinerna står på 2
  • Ta bort pluggarna från öltapparna
  • Sätt på diskmaskinen
  • Tänd ljus
  • Ställ fram brickor och chips vid ”spritluckan”
  • Hämta eventuell färdigskuren frukt från grönsakskylen.
  • Skär frukt
  • Fixa mynta (plocka en del och lämna en del för toppar)
  • Hämta is
  • Sätt droppkorkar på lime, citron, socker och lönnsirapsflaskorna och lägg i batteriet
  • Ta fram och lägg lemonadmix, hallonsirap, tikipunch i batteriet.
  • Se till att det finns äggvita i sprutflaska
  • Se till att det finns skakad/lättvispad grädde i sprutflaska
  • Fyll på värmebehållaren med äpple pie mix och sätt på ca 70°C
  • Kolla kylarna om något behöver fyllas på

Under service:

  • Håll ordnat och städat till så hög grad som möjligt
  • Kolla till bord 1- 4 och håll dem rena
  • Se till att slocknade ljus tänds
  • Byt fat vid behov
  • Håll serveringsbrickor rena
  • Håll igång glasdisken
  • När det är lite att göra hjälper vi till på golvet.

Stängning:

  • Diska all barutrustning
  • Rengör alla ytor
  • Rengör öltappar med kokhett vatten
  • Rengör droppbrunnen (och dess galler) under öltapparna ordentligt
  • Förslut alla barmixar och lägg dem i kylen
  • Sätt margaritamaskinerna på 1
  • Stäng av värmebehållaren, häll över innehållet i lämplig behållare och diska ur den.
  • Gör en liten snabb anteckning på vad som eventuellt behöver hämtas till baren nästkommande dag.

En gång i veckan:

  • Rengör Margarita-maskinerna: häll över allt i en tillfällig behållare, skölj igenom med varmt vatten några gånger, lägg behållaren, blandaren och locket i disken.
  • Torka rent kylelementet med lite diskmedel. Rengör   tätningsringen för hand och smörj den sedan med silica-gel.
  • Sätt ihop allt och häll tillbaka margaritamixen.
  • Diska barmattorna mot väggen och rengör ytan under. (Kan såklart göras oftare vid behov.)
  • Fixa allt barprepp som behöver göras inför veckan (alla siraper, färdiga drinkblandningar etc.)

En gång i Månaden:

  • Göra rent ismaskinerna: i slutet av kvällen ( förslagsvis på en lugn kväll) stäng av och töm maskinerna på is. Torka insidan och spola rent med svag klorinlösning och varmt vatten.
  • Gör inventering i baren

Bar prepp

Sockerlag: 50/50 socker/hett vatten.

Maple syrup: 60/40 lönnsirap/sockerlag

Hallonsirap: 50/50 hallonpuré/sockerlag

Lemonadmix: 60/40 citronjuice/sockerlag

Green Tea Infusion (används till Mexican Iced Tea: låt grönt te (naturellt eller gunpowder) dra i nygjort sockerlag medan det fortfarande är hett (dock ej kokhett) i ca 5 min.

  • Ungefär ½dl té per liter sockerlag.

Apple Pie Mix:

  • 7dl rörsocker
  • 1dl vaniljsocker
  • ½dl äppelcidervinäger
  • ½tsk. Salt
  • ½tsk. Riven muskot
  • ca 4 – 5 stk. Kanelstänger
  • 7L Äppelmust

Gör såhär:

  • Smält sockret tillsammans med saltet i en bred tjockbottnad kastrull. Låt det karamelliseras lite (få färg och knäckig karaktär) under omröring.
  • Tillsätt sedan äppelcidervinägern lite i taget.
  • Tillsätt sedan äppelmusten, vaniljsockret, kanelen och muskoten och låt det koka upp.
  • Sänk värmen och låt blandingen puttra på låg värme i en/ett par timmar (medan du jobbar vidare i service såklart 🙂 ).
  • Låt svalna och häll över i lämpliga kärl för farvaring.

Stora Drinkbatchar:

Frozen Margarita:

  • 1L Tequila
  • 3dl Cointreau
  • 7dl Lime
  • 8dl Sockerlag
  • 1L vatten

Ed’s Tiki Punch:

  • 2dl Bacardi Branca
  • 2dl Kraken
  • 1,5dl Luxardo Maraschino Likör
  • 1,5dl Grenadine
  • 3dl Limejuice
  • 3dl Apelsinjuice