Öppning:
- Se till att Margaritamaskinerna står på 2
- Ta bort pluggarna från öltapparna
- Sätt på diskmaskinen
- Tänd ljus
- Ställ fram brickor och chips vid ”spritluckan”
- Hämta eventuell färdigskuren frukt från grönsakskylen.
- Skär frukt
- Fixa mynta (plocka en del och lämna en del för toppar)
- Hämta is
- Sätt droppkorkar på lime, citron, socker och lönnsirapsflaskorna och lägg i batteriet
- Ta fram och lägg lemonadmix, hallonsirap, tikipunch i batteriet.
- Se till att det finns äggvita i sprutflaska
- Se till att det finns skakad/lättvispad grädde i sprutflaska
- Fyll på värmebehållaren med äpple pie mix och sätt på ca 70°C
- Kolla kylarna om något behöver fyllas på
Under service:
- Håll ordnat och städat till så hög grad som möjligt
- Kolla till bord 1- 4 och håll dem rena
- Se till att slocknade ljus tänds
- Byt fat vid behov
- Håll serveringsbrickor rena
- Håll igång glasdisken
- När det är lite att göra hjälper vi till på golvet.
Stängning:
- Diska all barutrustning
- Rengör alla ytor
- Rengör öltappar med kokhett vatten
- Rengör droppbrunnen (och dess galler) under öltapparna ordentligt
- Förslut alla barmixar och lägg dem i kylen
- Sätt margaritamaskinerna på 1
- Stäng av värmebehållaren, häll över innehållet i lämplig behållare och diska ur den.
- Gör en liten snabb anteckning på vad som eventuellt behöver hämtas till baren nästkommande dag.
En gång i veckan:
- Rengör Margarita-maskinerna: häll över allt i en tillfällig behållare, skölj igenom med varmt vatten några gånger, lägg behållaren, blandaren och locket i disken.
- Torka rent kylelementet med lite diskmedel. Rengör tätningsringen för hand och smörj den sedan med silica-gel.
- Sätt ihop allt och häll tillbaka margaritamixen.
- Diska barmattorna mot väggen och rengör ytan under. (Kan såklart göras oftare vid behov.)
- Fixa allt barprepp som behöver göras inför veckan (alla siraper, färdiga drinkblandningar etc.)
En gång i Månaden:
- Göra rent ismaskinerna: i slutet av kvällen ( förslagsvis på en lugn kväll) stäng av och töm maskinerna på is. Torka insidan och spola rent med svag klorinlösning och varmt vatten.
- Gör inventering i baren
Bar prepp
Sockerlag: 50/50 socker/hett vatten.
Maple syrup: 60/40 lönnsirap/sockerlag
Hallonsirap: 50/50 hallonpuré/sockerlag
Lemonadmix: 60/40 citronjuice/sockerlag
Green Tea Infusion (används till Mexican Iced Tea: låt grönt te (naturellt eller gunpowder) dra i nygjort sockerlag medan det fortfarande är hett (dock ej kokhett) i ca 5 min.
- Ungefär ½dl té per liter sockerlag.
Apple Pie Mix:
- 7dl rörsocker
- 1dl vaniljsocker
- ½dl äppelcidervinäger
- ½tsk. Salt
- ½tsk. Riven muskot
- ca 4 – 5 stk. Kanelstänger
- 7L Äppelmust
Gör såhär:
- Smält sockret tillsammans med saltet i en bred tjockbottnad kastrull. Låt det karamelliseras lite (få färg och knäckig karaktär) under omröring.
- Tillsätt sedan äppelcidervinägern lite i taget.
- Tillsätt sedan äppelmusten, vaniljsockret, kanelen och muskoten och låt det koka upp.
- Sänk värmen och låt blandingen puttra på låg värme i en/ett par timmar (medan du jobbar vidare i service såklart 🙂 ).
- Låt svalna och häll över i lämpliga kärl för farvaring.
Stora Drinkbatchar:
Frozen Margarita:
- 1L Tequila
- 3dl Cointreau
- 7dl Lime
- 8dl Sockerlag
- 1L vatten
Ed’s Tiki Punch:
- 2dl Bacardi Branca
- 2dl Kraken
- 1,5dl Luxardo Maraschino Likör
- 1,5dl Grenadine
- 3dl Limejuice
- 3dl Apelsinjuice