Är vi i Sverige redo att betala våra restaurangbesök i förskott?


I USA har trenden funnits i några år där restauranger med högt bokningstryck kräver att du som gäst betalar delar eller hela restaurangupplevelsen i förskott.

Genom restaurangbokningstjänster har bokning blivit enkelt, genom ett knapptryck bokar vi gäster hellre ett bord än att vänta med att boka, för att få med våra vännner bokar vi även flera restauranger samma dag och samma tid.

Denna trend gör att antalet ”no show” är så stor att restaurangerna förlorar pengar.

Bokningstjänsten Tock har funnits i 7 år och har en tjänst där de tar betalt i förskott för att komma runt det här problemet.

Bokningstjänsten Reasy ”skryter” med att de bara ha en now show rate på 4,8%.

I Sverige är några av de större bokningstjänsterna, Book a Table  och Waiter Aid 

Då lönsamheten generellt sätt i branschen är låg – tror ni gästen är redo för att betala i förskott?

Läs artikel från New York Post – Restaurants now want you to pay up before you even see a menu

Läs Marissa Conrads artikel som gör en grym kartläggning av problemet – We Suck at Reservations, Inside the high-teck, high-stake race to help restaurants mange us, the unruly and unreliable customers. 

Oscar Lindeberg

oscar@lindeberg.me

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.